Korea Konsult
 • Korea Konsult
  Nordkorea specialist
 • Korea Konsult
  Kvalitet & Service & Förtroende
 • Korea Konsult
  15 år succé på marknaden
 • Korea Konsult
  Resegaranti hos Kammarkollegiet
 • Svenska/Swedish
 • English
 • Français/French
 • Deutsch/German
 • Русский/Russian
 • HEM
 • Gruppresor Nordkorea 2020

GRUPPRESOR NORDKOREA 2020

 • HEM
 • Gruppresor Nordkorea 2020

Gruppvarianten är det bästa alternativet för dig som vill resa så billigt som möjligt. Eftersom du ändå inte kan röra dig fritt i landet spelar det inte så stor roll om du kommer till Nordkorea ensam eller i grupp. Många tycker också att det är skönare att resa i en större grupp med två guider än att få två guider bara för sig själv. Rabatter: Har du fler än en vän som är intresserad att följa med dig på en av våra gruppresor så får ni alla mängdrabatt. Vi har även studentrabatter. Vi lämnar ytterligare information vid bokningstillfället.

Våra turister kommer från hela världen. Minst 2 lokala koreanska guider följer med varje grupp. Huvudguiden är alltid engelsktalande, den andra guiden kan tala ett annat språk, t.ex. tyska, franska, spanska, ryska osv. Tyvärr finns inga svensktalande guider i DFRK.

OBS! Det första resedatumet avser avresa från Peking, det andra - ankomst till Peking från Pyongyang. Tänk på att ha gott om tid! Vi rekommenderar att du anländer till Peking minst en dag före avgången till Pyongyang. Planera inte din avresa från Peking samma dag som du ankommer från Pyongyang då det inte finns någon garanti att flyg/tåg från Pyongyang inte blir försenade.

 
 

Fira Nyår 2020 i Nordkoreas huvudstad Pyongyang och tillsammans med lokalbefolkningen bevittna storslaget fyrverkeri över Kim Il Sung—torget. Landet var tidigare stängt för turister under denna period så nu har vi en unik chans att se hur Nordkorea firar denna helg. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang, besöka Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), Kaesong den gamla huvudstaden under Koryodynastin samt åka till de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- för att uppleva fin natur och se Internationella vänskapsutställningen. Den 31:a december kommer en fin nyårsmiddag att serveras i en av stadens centrala restauranger. Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge! Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

*OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit

Tillval:
Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 928€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1048€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1248€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1328€

Sista anm. dag: 30 nov 2019                   

4 nätter i Nordkorea: 1328 Euro

Fira Lunar Nyår 2020 (Råttans år) i Pyongyang. Lunar Nyår är den traditionella koreanska helgen. Också känt som vårfesten, den firas traditionellt med att samla familjerna och hedra förfäder. Denna dag gillar många koreaner bära traditionella dräkter, barn lanserar färgglada drakar och njuter av traditionella sötsaker. Det blir ett storslaget fyrverkeri som kommer att lysa upp Kim Il Sung—torget. Vi kommer att besöka Kumsusan Solens Palats, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten, den gamla och vackra staden Kaesong samt huvudattraktionerna i Pyongyang. Njut av den vackra vinternaturen i Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- . Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge!

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit

.

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 818€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 938€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg PY-Peking 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

 

Sista anm. dag: 23 dec 2019

"Den skinande stjärnans dag" den 16 februari markerar ledaren Kim Jong Ils 78-årsdag. Helgen firas med många evenemang såsom Blomutställningen, fantastiska Mass Dances, olika koncerter och föreställningar. Det internationella mästerskapet i skridskoåkning "Paekdusan Prize" kommer att äga rum i Pyongyang.
Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- med berömda Internationella vänskapsutställningen och övernatta i ett av landets bästa hotell - Hyangsan Shangrila.Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januar i 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge! Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 858€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 948€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1238€

Sista anm. dag: 13 jan 2020

5 nätter i Nordkorea: från 858€

Den internationella arbetarkvinnodagen firas ursprungligen den 8 mars idag för det mesta i f.d. socialistiska länder. I Nordkorea fokuserar man på respekt, uppskattning och kärlek till kvinnor samt understryker deras ekonomiska, politiska och sociala framgångar. Kvinnor kallas för “den koreanska revolutionens blommor” och varje 8 mars gratuleras de på högsta nivå av landets ledare.Traditionellt firas den Internationella kvinnodagen med vårblommor till kvinnorna samt olika koncerter och föreställningar. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang och besöka Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden). In närheten av DMZ bekantar vi oss med staden Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1500-talet. På vägen från Kaesong till Pyongyang åker vi förbi Sariwon för att ta en promenad på traditionnella Folk Custom Street och besöka ett jordbrukskooperativ. Till de vackra Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- reser vi för att uppleva fin natur och besöka Internationella vänskapsutställningen. Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 818€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 938€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 3 feb 2020                   

5 nätter i Nordkorea: från 818€

Den 12 april 2020 går startskottet till Pyongyangs Internationella Maraton som i år firar sitt 31-årsjubileum. Loppet börjar och slutar på Kim Il Sung—stadion och lockar deltagare från hela världen. För dem som inte vill missa denna oförglömliga händelse: spring 5 km, 10 km, halv eller hel maraton. Varje deltagare får en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat. Vill du inte springa får du gärna åskåda det stora evenemanget och även en lokal fotbollsmatch. Innan och efter Maraton kommer du att besöka huvudattraktionerna i Pyongyang, titta på fantastiska Mass Dances och göra oförglömliga foton. Koppla av i Mansugyo ölbaren som serverar alla möjliga ölsorter, även med kaffe- och chokladsmak.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 748€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 868€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 958€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1018€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1108€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1158€

Sista anm. dag: 10 feb 2020  

3 nätter i Nordkorea: från 748€

Denna resa är en utökad version av Pyongyang Maraton kort resa. 12 april 2020 - delta i den 31:e Pyongyangs Internationella Maraton som börjar och slutar i Kim Il Sung—stadion och som lockar deltagare från hela världen. För dem som inte vill missa denna oförglömliga händelse: spring 5 km, 10 km, halv eller hel maraton. Varje deltagare får en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat Vill du inte springa får du gärna titta på det stora evenemanget och även en lokal fotbollsmatch. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten samt den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 848€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 968€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1128€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Peking 1358€

Sista anm. dag: 10 feb 2020                   

4 nätter i Nordkorea: från 848€

Vill du med en resa kombinera 2 stora evenemang i Nordkorea: Pyongyangs Internationella Maraton och Solens Dag(KIm Il Sungs födelsedag, då är det den perfekta resan för dig!
Spring Pyongyangs Internationella Maraton på dess 31-årsdag - 12 april 2019 i den mystiska nordkoreanska huvudstaden tillsammans med koreanska och utländska professionella och amatörlöpare. Välj mellan 5 km, 10 km, halv maraton eller full maraton. Varje deltagare får en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat. I stället för att delta i tävlingen kan du stanna i Kim Il Sung—stadion och titta på maraton och fotbollsmatch mellan koreanska lag.
Under resans gång besöker vi huvudattraktionerna i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang med imponerande Blomutställningen, tittar på spektakulära Mass Dances. Vi åker till Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten. Vi upplever den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong där vi njuter av “kunglig” lunch som består av en mängd smårätter. Resan går också till de vackra Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- där vi kommer att övernatta i ett av landets bästa hotell - det 5-stjärniga Hyangsan Shangrila.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1258€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1378€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 24 feb 2020                   

7 nätter i Nordkorea: från 1258€ Euro

Kom till Nordkorea under en av landets viktigaste högtider. Den 15 april firas Solens dag som markerar den evige presidentens Kim Il Sung födelsedag. Koreanerna firar med många storslagna evenemang såsom Blomutställningen, spektakulära Mass Dances, olika koncerter och föreställningar. Koppla av i Mansugyo ölbaren som serverar alla möjliga ölsorter, även med kaffe- och chokladsmak. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och Kaesong - den gamla huvudstaden under Koryodynastin. I Kaesong sover vi enligt gammal koreansk tradition på uppvärmt golv i det mysiga Minsok hotellet. På vägen tillbaka till Pyongyang åker vi förbi staden Sariwon för att ta en promenad på traditionnella Folk Custom Street och besöka ett kollektivt jordbruk.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1098€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€

Sista anm. dag: 13 mars 2020                   

4 nätter i Nordkorea: från 868€

Res till Nordkorea för att se firanden av arbetarrörelsens internationella högtidsdag den 1:a maj. Under denna månad på tröskeln till sommaren är Korea förtjusande vacker i sin vårblomning. Folkfester samt spektakulära Mass Dances kommer att äga rum över hela landet. Kom och se koreansk brottning “Ssireum” samt delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och Kaesong - den gamla huvudstaden under Koryodynastin. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- med imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Promenera i Sariwon på Folk Custom Street och bevittna en av Koreakrigets största tragedier i den sällan besökta lilla staden Sinchon. Koppla av i en av lokala ölbarer som serverar alla möjliga ölsorter. Gå på bio i det nybyggda distriktet Ryomyong och titta på en nordkoreansk film!

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 928€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1048€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1308€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1398€

Sista anm. dag: 30 mars 2020                   

5 nätter i Nordkorea: från 928€

Detta är en utökad version av den Klassiska 1:a Maj resan. Res till Nordkorea och fira arbetarrörelsens internationella högtidsdag den 1:a maj. Under denna månad på tröskeln till sommaren är Korea förtjusande vacker i sin vårblomning. Folkfester samt spektakulära Mass Dances kommer att äga rum över hela landet. Kom och se koreansk brottning “Ssireum” samt delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Du kommer att besöka huvudattraktionerna i Pyongyang och Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- med imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Promenera i Sariwon på traditionnella Folk Custom Street. Denna resa går även till de avlägsna nordöstra delarna av Nordkorea med industristaden Chongjin och vidare till Speciella ekonomiska zonen Speciella ekonomiska zonen Rason där landet testar en ny ekonomisk politik. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en unik utsiktsplats för att se Trelandspunkt - platsen där tre länders gränser möts (Nordkorea/Kina/Ryssland). Efter besöket i Rason går vi över Kinesisk-koreanska vänskapsbron och fortsätter till kinesiska staden Yanji. Slutligen flyger vi tillbaka till Peking.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs för denna resa.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 1788€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 1848€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 1918€
 • Flyg Peking-Pyongyang, flyg Yanji-Peking 1998€

Sista anm. dag: 17 mars 2020                   

8 nätter i Nordkorea (inklusive 2 nätter i Rason), 1 natt i Kina: från 1788€

Detta är en av de mest spännande resorna Korea Konsult har att erbjuda! Unikt tillfälle att kombinera 1:a maj firanden i Nordkorea med Segerns dag i den ryska staden Vladivostok. Upplev Pyongyang mitt i vårblomning under 1:a maj helgen! Delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang och Demilitariserade Zonen (DMZ) samt Kaesong - den gamla koreanska huvudstaden under Koryodynastin. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”-, ta en promenad i Sariwon på traditionnella Folk Custom Street. Denna resa går även till de avlägsna nordöstra delarna av Nordkorea med industristaden Chongjin och vidare till Speciella ekonomiska zonen Rason där landet testar en ny ekonomisk politik. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en utsiktsplats för att se Trelandspunkt - platsen där tre länders gränser möts (Nordkorea/Kina/Ryssland). Efter besöket i Rason lämnar vi Nordkorea med tåg till Ryssland via koreansk-ryska vänskapsbron - Tumangang/Khasan gränsen. Att åka tåg genom bron är en fantastisk upplevelse - tåget går mycket sakta och man ser trelandspunkten (Nordkorea/Kina/Ryssland) på bara 135 meters avstånd. Man kan också se se hur Ryssarna stänger bron för tågtrafik efter att gränsen har passerats då endast några enstaka tåg i månaden går mellan länderna. Efter tågbyte i staden Ussurijsk förtsätter vi vidare till Vladivostok, den ryska Fjärran Österns spännande huvudstad. Där ser vi bland annat hur Ryssland firar sin viktigaste helgdag: den 9 maj 2020 firas 75-ÅRSDAG av Sovjetunionens seger i "det stora fosterländska kriget" (ryska benämningen på kriget mellan Nazityskland och Sovjetunionen under andra världskriget). Vi kommer att tillsammans titta på en imponerande MILITÄRPARAD i centrala Vladivostok!
Resan slutar i Vladivostok. Efter programmet i Vladivostok kan du åka med direkt tåg till Moskva längs Transsibiriska järnvägen (9288 km) eller flyga till valfri destination.


**OBS! Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit. I resans pris ingår inbjudan för ryskt visum. Boka resan tidigt då det är mycket begränsat med tågplatser från Korea till Ryssland


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 1998€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 2058€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 2198€

Sista anm. dag: 4 mars 2020                   

8 nätter i Nordkorea (inklusive 2 nätter i Rason), 3 nätter i Ryssland: från 1998€

Juni månad är ett av de bästa tillfällena för att njuta av den koreanska naturens skönhet och den sagolika blomningen innan sommarhettan och regnsäsongen börjar. Det är en lugn skön period då det inte finns så många turister i Nordkorea. Bra tillfälle att delta i firandet av den Internationella Barndagen! Vi kommer att bevittna hur barn i olika åldrar kommer till parker och trädgårdar för att fira dagen med lek, dans och sång, delta i olika tävlingar. Inspektera Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, besök huvudattraktionerna i Kaesong - en av de få nordkoreanska städer som inte blivit förstörd under Koreakriget och tack vare det behållit sitt gamla utseende och charm. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- med imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Promenera på traditionnnella Folk Custom Street i Sariwon och bevittna en av Koreakrigets största tragedier i den sällan besökta lilla staden Sinchon.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 898€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1018€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1158€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1238€

Sista anm. dag: 29 apr 2020                   

5 nätter i Nordkorea: från 898€

Kom till Nordkorea under national minnesdag. Den 8 juni 2020 blir det exakt 26 år sedan landet grundare och den “evige president” Kim Il Sung gått bort. Minnesceremonier kommer att äga rum över hela landet. Kumsusan Solens Palats återöppnas efter den årliga renovering. Besök imposanta Krigsmuseum och den nordkoreanska versionen av Hollywood Koreanska filmstudion. Se alla stora landmärken i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang. Ta en tur i Pyongyangs tunnelbana och upplev shopping på Stormarknad Kwangbok - det enda stället där du kan växla dina pengar till koreansk valuta och köpa lokalt producerade varor. Besök den gamla koreanska huvudstaden Kaesong och res till Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea. På vägen från Kaesong till Pyongyang åker vi förbi staden Sariwon för att ta en promenad på traditionnella Folk Custom Street och besöka vackra buddhistiska tempel
Njut av Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- och bekanta dig med den imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till Kim Il Sung och Kim Jong Il.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 998€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1038€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 5 juni 2020

4 nätter i Nordkorea: från 868€

27 juli – 67-årsdagen av vapenvilan i Koreakriget (1950-53). Nordkorea kommer att organisera storslagna festligheter över hela landet, inte minst de spektakulära Mass Dances. Njut av omfattande sightseeing i Pyongyang med alla viktiga landmärken. Besök Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1500-talet. Det är en av de få städerna i Nordkorea som behållit sitt historiska utseende sedan Koreakriget. Res till Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, idag är den en tragisk symbol för den koreanska nationens delning. Upptäck Koreas östkust och hamnstaden Wonsan. Från Wonsan fortsätter resan till en av de vackraste platserna i Nordkorea - Kumgang—bergen där vi kommer att njuta av slående bergslandskap, vattenfall och strömmar.
NYTT! Upplev Pyongyangs 2 mest populära hotell: Yanggakdo International Hotel och Koryo Hotel.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1128€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1248€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1348€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1368€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1448€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1548€

Sista anm. dag: 23 juni 2020                   

7 nätter i Nordkorea: från 1128€

15 augusti - 75-årsdagen av Koreas befrielse från Japans kolonisering. Nordkorea kommer att organisera massuppträdanden med unika och spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester över hela landet. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang, utforska Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), uppleva staden Sariwon känd för sin Folk Custom Street samt Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1500-talet. I Kaesong sover vi enligt gammal koreansk tradition på uppvärmt golv i det mysiga Minsok hotellet.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR . Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 798€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 918€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 998€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1028€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 14 juli 2020                   

4 nätter i Nordkorea: från 798€

Detta är en utökad version av den korta Befrielsedagens resa. Var med i Pyongyang den 15 augusti när Nordkorea firar den Koreanska halvöns befrielse från Japans koloniala styre. Delta i den färgrika och spektakulära Mass Dances med lokalbefolkningen!Åk till Demilitariserade Zonen (DMZ) - ett 4 km brett och 250 km långt ingenmansland som numera utgör en symbol för både uppdelning och förening på den Koreanska halvön. Besök de viktigaste sevärdheterna i Kaesong och Sariwon. Upplev den vackra naturen i Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- och res till Wonsan på östkusten - Nordkoreas viktigaste hamnstad och populär badort.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 14 juli 2020

7 nätter i Nordkorea: från 1178€

Den 9 september firas Nationaldagen - Nordkoreas viktigaste helg. Massuppträdanden, spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att äga rum över hela landet. En ståtlig MILITÄRPARAD förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Besök huvudstadens viktigaste landmärken, inspektera Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, njut av “kunglig” lunch i Kaesong - Koreas gamla huvudstad under Koryodynastin. Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad i den lilla staden Sariwon med charmerande arkitektur på Folk Custom Street
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1098€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€

Sista anm. dag: 24 juli 2020                   

4 nätter i Nordkorea: från 868€

Den 9 september kommer Nordkorea att fira Nationaldagen: den 9.9.1948 bildades Demokratiska Folkrepubliken Korea. En ståtlig MILITÄRPARAD förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Massuppträdanden med spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att pågå över hela landet. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Upptäck den vackra naturen i de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- och se den imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad i den lilla staden Sariwon med charmerande arkitektur på Folk Custom Street. Upplev Wonsan - Nordkoreas största hamn på östkusten samt landets vackraste bergsområde Kumgang—bergen med fantastiska landskap och vattenfall.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 24 juli 2020                   

7 nätter i Nordkorea: från 1178€

Detta är en utökad version av den klassiska resan för Nationaldagen. Under denna resa erbjuder Korea Konsult ett unikt tillfälle att besöka de 3 mest kända bergen i Nordkorea: Paektu—berget ligger vid kinesiska gränsen och är Nordkoreas högsta och utan tvekan vackraste bergstopp med en höjd på 2744 meter. Paektusan är en stratovulkan och på toppen finns en 5 kilometer bred och 850 meter djup caldera fylld av en kratersjö kallad Heaven Lake (Chonji). Paektu är också en viktig symbol för den koreanska revolutionen. Vi besöker Paektu endast en gång om året då berget är täckt av snö från oktober till juni. Kumgang—bergen, också kallade för “Diamantbergen” - fantastiska utsikter, vattenfall mm - mycket populära berg för vandrare. Chilbo—bergen - bergen där “7 skatter är gömda” ligger i den nordöstra delen av landet och är ett sällan besökt område i Nordkorea. Det är också det enda stället i Nordkorea där det är möjligt att bo hemma hos en lokal familj: vi kommer att organisera en hemvistelse i en liten traditionell koreansk by. Den 9 september 2020 kommer Nordkorea att fira Nationaldagen. Militär parad förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Delta i den festliga Mass Dances i huvudstaden och se landets viktigaste landmärken.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1938€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 2058€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 2148€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 2258€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 2338€

Sista anm. dag: 24 juli 2020                   

10 nätter i Nordkorea: från 1938€

Detta är årets längsta och mest intressanta resa som täcker nästan alla sevärdheter i Nordkorea som utländska turister får besöka i dagens läge, inklusive Speciella ekonomiska zonen Rason.där Nordkorea testar sin nya ekonomiska politik trots omvärldens sanktioner. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en utsiktsplats för att se Trelandspunkt - platsen där tre länders gränser möts (Nordkorea/Kina/Ryssland). Efter besöket i Rason går vi över Kinesisk-koreanska vänskapsbron och fortsätter till kinesiska staden Yanji och sedan vidare till Peking. Resan innehåller bl.a. besök till 3 mest berömda berg: Paektu—berget - det mest slående landskapet i Nordkorea, ${Mt.Kumgang "} - mest populära vandringsdestination, Chilbo—bergen - den enda platsen i Nordkorea där du kan bo hemma hos en koreansk familj. Den 9 september 2019 kommer Nordkorea att fira Nationaldagen. Militär parad förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Massuppträdanden med spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att pågå över hela landet. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Delta i dem festliga och spektakulära Mass Dances i huvudstaden och se landets viktigaste landmärken.
Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad i den lilla staden Sariwon med charmerande arkitektur på Folk Custom Street

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs för denna resa. Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2508€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2568€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2568€
 • Flyg Vladivostok-Peking, flyg Yanji-Peking 2648€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2648€
 • Flyg Peking-Pyongyang, flyg Yanji-Peking 2728€

Sista anm. dag: 24 juli 2020                   

14 nätter i Nordkorea (inklusive 3 nätter i Rason): från 2508€

Besök DFRK under den gyllene veckan, Kinas Nationaldag. Under oktober månad är Korea speciellt vacker - fina höstfärger blandas med blå himmel. Sommarhettan och regnsäsongen är ett minne blott och man njuter av behagliga temperaturer. Under resans gång besöker du Nordkoreas viktigaste landmärken. Besök Demilitariserade Zonen (DMZ) - landremsan där Syd- och Nordkorea har stått mot varandra i mer än 60 år. Utforska Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1500-talet och den moderna huvudstaden Pyongyang som på senare år upplever en riktig byggboom och snabb ekonomisk utveckling. Njut av höstens skönhet i Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”-. Koppla av i Mansugyo ölbaren som serverar alla möjliga ölsorter, även med kaffe- och chokladsmak.Ta en promenad på traditionnella Folk Custom Street i den lilla staden med charmerande traditionell arkitektur Sariwon och besök ett kollektivt jordbruk.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1028€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1108€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Peking 1168€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1188€

Sista anm. dag: 23 aug 2020                   

4 nätter i Nordkorea: från 868€

Oktober är en av de bästa månaderna för att besöka Nordkorea, vädret är fint och behagligt. Den 10 oktober firar Nordkorea 75-årsdagen av Koreanska Arbetarpartiet (grundades 1945). Datumet firas med folkfester över hela landet, olika föreställningar och koncerter. Njut av omfattande sightseeing i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang, delta i färgrika Mass Dances tillsammans med lokalbefolkningen. Inspektera Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, besök huvudattraktionerna i Kaesong - en av de få nordkoreanska städer som inte blivit förstörd under Koreakriget och tack vare det behållit sitt gamla utseende och charm. Upptäck den vackra naturen i de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- och se den imponerande Internationella vänskapsutställningen.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 798€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 918€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 998€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1028€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 30 aug 2020                   

3 nätter i Nordkorea: från 798€

Kom till Nordkorea under årets vackraste säsong. Oktober är en av de bästa månaderna för att besöka Nordkorea, vädret är fint och behagligt. Den 10 oktober firar Nordkorea 75-årsdagen av Koreanska Arbetarpartiet (grundades 1945). Datumet firas med folkfester över hela landet, olika föreställningar och koncerter. Njut av omfattande sightseeing i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang, delta i färgrika och spektakulära Mass Dances tillsammans med lokalbefolkningen. Inspektera Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, besök huvudattraktionerna i Kaesong - en av de få nordkoreanska städer som inte blivit förstörd under Koreakriget och tack vare det behållit sitt gamla utseende och charm. Res till Wonsan på östkusten - Nordkoreas viktigaste hamnstad och populär badort. Vi kommer att besöka staden Hamhung - viktig industristad och landets näst folkrikaste. I Hamhung finns också landets största teaterbyggnad. Under vistelsen i Hamhung bor vi på ett av landet bästa hotell Majon som ligger vid havet på ett fantastisk sandstrand. Från Hamhung gör vi en unik dagsutflykt till Okryon-berget med Pujon Revolutionary Battle Site. Huvudattraktionen i Okryon—berget är River of Rocks in Okryon—berget: på 1550 meters höjd finns det en 60 m bred och 800 m lång imponerande "flod" av enorma stenar. Under vistelsen i Hamhung bor vi på ett av landet bästa hotell Majon som ligger vid havet på ett fantastisk sandstrand.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 30 aug 2020                   

7 nätter i Nordkorea: från 1178€

Detta är en utökad version av den klassiska resan för Arbetarpartiets födelsedag. Kom till Nordkorea under årets vackraste säsong. Oktober är utan tvekan en av de bästa månaderna för att besöka landet och detta gör att vi passar på och tillbringar hela 2 nätter i Kumgang—bergen som är absolut vackrast under denna årstid. Tack vare extra tiden har vi möjlighet att se mycket mer i Diamantbergen än under våra klassiska resor. Efter bergvandringen kommer vi till sällan besökta staden Hamhung - viktig industristad och landets näst folkrikaste. I Hamhung finns också landets största teaterbyggnad. Från Hamhung gör vi en unik dagsutflykt till Okryon-berget med Pujon Revolutionary Battle Site. Huvudattraktionen i Mt.Okryon är River of Rocks in Okryon—berget: på 1550 meters höjd finns det en 60 m bred och 800 m lång imponerande "flod" av enorma stenar. Under vistelsen i Hamhung bor vi på ett av landet bästa hotell Majon som ligger vid havet på ett fantastisk sandstrand. Den 10 oktober firar landet 74-årsdagen av Koreanska Arbetarpartiet (grundades 1945). Det firas med folkfester över hela landet, olika föreställningar och koncerter. Spektakulära Mass Dances kommer att äga rum på kvällen den 10 oktober ute i centrala Pyongyang. Besök de klassiska sevärdheterna i Pyongyang, Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong, upptäck den vackra naturen i de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- och se den imponerande Internationella vänskapsutställningen.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val. Vi hjälper till med ryskt visum

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.Vi kan ordna ryskt visum för flygresenärer via Vladivostok


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1498€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1618€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1698€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1738€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1818€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1898€

Sista anm. dag: 30 aug 2020                   

10 nätter i Nordkorea: från 1498€

Upptäck Korea under röda lönnsäsongen och se viktigaste sevärdheter på kort tid. Upplev slående arkitektur och grandiosa monument i huvudstaden Pyongyang som på senare år upplever en riktig byggboom och snabb ekonomisk utveckling. Res till hamnstaden Nampo på västkusten, besök staden Sariwon med dess berömda och traditionnella Folk Customs Street och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong med många historiska lämningar varav flera står på UNESCOs världsarvslista. I Kaesong övernattar vi på det mysiga Minsok hotellet där man enligt den gamla koreanska traditionen sover på uppvärmt golv. Njut av den vackra naturen i sällan besökta Kuwol—bergen. Vi kommer också att resa till Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den Koreanska halvön på mitten (vid 38:e breddgraden) och se Sydkorea på bara några meters avstånd.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 838€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 958€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 30 sep 2020

5 nätter i Nordkorea: från 838€

Res till Nordkorea och passa att påbörja med årets julshopping i Pyongyang. Varför inte!? Tidigare var landet stängt för turister under större delen av december och januari. Under resans gång kommer vi att se alla de klassiska sevärdheterna i Pyongyang, besöka Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden) samt uppleva Kaesong - den gamla huvudstaden under Koryodynastin. Kaesong är en av de få nordkoreanska städer som inte blev förstörd under Koreakriget. Resan går även till de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”-för att njuta av den fina naturen och besöka Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till ledarna Kim Il Sung och Kim Jong Il genom åren. En annan höjdpunkt är staden Pyongsong- koreanska motsvarigheten till “Silicon Valley” där vi kommer att besöka en skola för begåvade barn och vara med på en av lektionerna. En upplevelse i sig är shopping på Stormarknaden Kwangbok som erbjuder ett stort urval av inhemskt producerade varor. Det är också det enda stället där utlänningar får växla pengar och betala varor med lokal valuta (Won).

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 818€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 938€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 18 nov 2020                   

5 nätter i Nordkorea: från 818€

Fira Nyår 2021 i Nordkoreas huvudstad Pyongyang och tillsammans med lokalbefolkningen bevittna storslaget fyrverkeri över Kim Il Sung—torget. Landet var tidigare stängt för turister under denna period så nu har vi en unik chans att se hur Nordkorea firar denna helg. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang, besöka Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong samt åka till de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft” - för att uppleva fin natur och se Internationella vänskapsutställningen. Den 31:a december kommer en fin nyårsmiddag att serveras i en av stadens centrala restauranger. Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge. Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS!** Kinavisum krävs vid VARJE in-och utresa med tåg. Flygresenärer via Peking kan i de flesta fall utnyttja VISUMFRI transit.

 

Val av transport:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1028€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1148€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1348€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1428€

Sista anm. dag: 30 nov 2020                   

5 nätter i Nordkorea: från 1028€
 
???????@Mail.ru